Tā bija ideja par trakulīgu, radošu, kvalitatīvu vidi. Līdzīgi kā Vivjena Vestvuda panku kultūru ielika augstās modes “plauktiņā”, arī mūsu uzdevums bija radīt radošu, trakulīgu, nedaudz pancisku, bet tajā pašā laikā kvalitatīvu vidi.” Ko lai saka, te jūtams Vestvudas stils!
Ko starptautiski atzītais šefpavārs Pāvels Skopa piedāvā 7. sezonā?
Par ēdienkartē iekļautiem jauninājumiem atbild nozares ekspertu atzītais šefpavārs Pāvels Skopa, kura jaunatklājēja būtība ļauj izveidot neparasti gardus ēdienus, kas atšķiras ar to pasniegšanas oriģinalitāti. Pāvels ir vairāku pavāru konkursu laureāts.
Pāvels Skopa rada ēdienus ar izdomu un radošumu, piestrādājot pie vissīkākajām niansēm. Viņš iedvesmojas no ikdienišķām lietām un sava redzējuma, uztveres un sajūtām par pasauli, apkārtējām norisēm, dažādu valstu virtuvēm un kultūrām.
Pāvela radītajā ēdienkartē restorānā KOYA pārstāvēta pasaules virtuve, akcentu liekot uz Āzijas ēdieniem. Būs atrodama viegli kūpināta taimiņa fileja, liellopa filejas steiks, tie pēc būtības ir klasiski ēdieni, taču, savienojot attiecīgas sastāvdaļas, rodas pavisam cita garša. Piemēram, lēni gatavota pīles fileja ar pasifloras sīrupā gatavotiem cigoriņiem, batātes biezeni un ķiršiem – gards un neparasts garšu salikums. Arī desertu piedāvājums būs pilnvērtīga alternatīva ierastajam – piemēram, estragona krēms ar zemenēm, lazdu riekstiem, šokolādes musu un pasifloras gelu.
“Mūsu viesi ir kļuvuši zinošāki - jūtams, ka cilvēki ir vairāk iepazinuši pasaules valstu ēdienu kultūru, guvuši lielāku izpratni par ēdienu, augušas arī prasības pret ēdiena kvalitāti. Tas priecē, un vēl lielāks gandarījums ir redzēt, ka cilvēki turpina pie mums atgriezties un augstu novērtē mūsu restorāna radīto ēdienkarti," stāsta restorāna KOYA īpašnieks Māris Kreilis.
Tā kā KOYA sevi vēlas pieteikt arī kā ballīšu un kaislīgu sarunu vietu, biežs pasūtījums noteikti ir uzkodu plate, ko arī vēlējos nobaudīt.
* Uzkodu plate - taimiņa tartars gyoza groziņā, marinētas tīģergarneles, liellopa rostbifs, prošuto, pīles gaļas pastēte, olīvas, artišoki, kaltēti tomāti, sēklu krekeri, garneļu čipsi.
Komentārs: garšoja. Pavāra alkas eksperimentēt ar garšu īpaši varēja manīt taimiņa tartarā gyoza groziņā, pie kura uzreiz nepieradīsi, bet pēc katra kumosa sajūti piedzīvojuma garšu. Jā, artišoki un rostbifs bija ļoti gardi. Iesakāma uzkoda pie labas glāzes vīna un labs sākums vakaram, ja neesi ļoti izsalcis. Kas svarīgi, šo var pasūtīt randiņā, kurā kāds ir veģetārietis.
Šobrīd modē ir ramen zupiņas, tāpēc arī tā ir noteikti jānobauda!
* Miso ramen ar pīles fileju - nūdeles, pak čoi, pupiņu asni, mīksti vārīta ola, loki, čili, eļļa.
Komentārs: esmu gan miso zupas, gan jebkāda veida ramen zupas cienītāja, bet te es varu baudīt abu savu mīļāko zupu "krustojumu". Gardi, bet, protams, sātīgi. Izcils otrās dienas ēdiens pēc ilgas nakts ballītes.
Jāizmēģina arī kas klasisks, ko pagatavot vajag pēc iespējas vienkāršāk, lai nelaupītu ēdienam garšu.
Grilēta jēra karbonāde + kvinoja ar burkāniem un pētersīļu gremolata, zaļo zirnīšu biezenis, marinēti sīpoli, melno pupiņu glazūrmērce.
Komentārs: jā, izcilu jēru te varēja baudīt, necīnoties ar garšām, kas to nomāc. Maigs, sulīgs, ar teicamu dārzeņu biezeni.
KOYA ir tas pats kvalitatīvais restorāns ar skaisto terasi ar skatu uz Daugavu un patiešām kvalitatīviem ēdieniem. Tā ir omulīga tērzētava, lieliska satikšanās vieta un der arī oficiālām svinīgām vakariņām.