FOTO: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Ansis Klintsons, atsaucoties mūsu aicinājumam nodemonstrēt savas kulinārās prasmes, izvēlējās pagatavot gaļas cepeti. “Tas ir tas, ko es patiesībā ikdienā daru – gatavoju gaļu. Recepte ir feina un vienkārša, un galvenais, ka garšo manai ģimenei.”

Cepetim:

  • Cūkas kakla karbonāde
  • Burkāni
  • 2 ķiploki
  • Sāls
  • Pipari
  • Chili Con Carne Spice

Piedevām:

  • Bonduelle saldēto dārzeņu maisījums "Bonduelle Vapeur Italian Mix" un "Bonduelle Country stir-fry";
  • 2 ēd. k. sviests
  • Ķiploks
  • Čili pipars
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

  135 min.

Sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas.

Gaļu iegriež tā, lai var atvērt kā grāmatu.

Apber ar sāli un pipariem, ierīvē.

FOTO: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Tad bagātīgi apber ar Chili Con Carne Spice un ierīvē, lai garšviela ieskauj gaļu no visām pusēm.

Pa virsu liek vidēja lieluma burkānus, sagrieztus četrās daļās.

Starp burkāniem saliek arī ķiploku daiviņas.

Cepeša "grāmatu" aizver, kārtīgi nosien ar diegu.

Liek cepšanai paredzētā maisā.

FOTO: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 2 stundas.

Kad gaļa gatava, to ņem āra no krāsns. Atbrīvo no maisa. Uzmanīgi! Tajā sakrājies karsts tvaiks. Ļauj gaļai atpūsties.

Pirms pasniegšanas griež šķēlēs.

Kamēr gatavojas cepetis, sagatavo piedevas - dārzeņus.

Smalki sakapā čili piparu.

To pašu izdara arī ar ķiploku.

FOTO: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Garšaugus liek sakarsētā pannā kopā ar sviestu.

Pievieno saldētos dārzeņus Bonduelle Vapeur Italian Mix un Bonduelle Country stir-fry un garšvielas.

Cep aptuveni 7 minūtes.

Pasniedz gardo cepeti kopā ar dārzeņiem.

Labu apetīti!

Lasīt un pievienot komentāru

JAUNĀKIE FOTO